Élvonalban a magyar mobilhálózatok

elo kozvetites mobil streaming
Vágólapra másolva!
Az OpenSignal legfrissebb felmérése szerint ismét a harmadik helyen végeztek a magyar mobilhálózatok. Átlagosan 31,04 megabitet biztosítanak.
Vágólapra másolva!

Az OpenSignal független mérései alapján a világ leggyorsabb mobilinternetét Dél-Koreában lehet elérni, ám ott is csupán másodpercenként 6,5 megabittel nyújtanak nagyobb sebességet a hálózatok, mint Magyarországon. A második helyen Norvégia áll 34,77 megabites átlaggal.

Magyarországon átlagosan 31,04 megabites letöltési sebességet kínálnak a hálózatok.

A szomszédos államok mindegyikében jelentősen kisebb sebességet mértek: Romániában 13,21 Mbps-ot, Szlovákiában 19,88 Mbps-ot, Ausztriában 19,39 Mbps-ot, Szlovéniában 14,45 Mbps-ot, Horvátországban 19,33 Mbps-ot, Szerbiában pedig csupán 12,36 Mbps-ot.

Csak Dél-Korea és Norvégia előz be minket Forrás: OpenSignal

A felmérés készítőinek megjegyzései szerint azokban az országokban – így például Magyarországon és Norvégiában –, ahol az átlagos letöltési sebesség 30 megabit feletti,

nem csupán jó minőségű a 4G-hálózat, de a hozzáférés és a lefedettség is kiváló.

A tavalyi felmérés során a magyar mobilhálózatok ugyancsak a világ harmadik leggyorsabbjának bizonyultak, akkor még 26,15 megabites átlagsebességet kínáltak.

Az OpenSignal számára a méréseket maguk a felhasználók végzik, akik a cég ingyenes alkalmazásával a világ bármely hálózatán végezhetnek sebességteszteket. A 2017-es felmérés több mint egymillió felhasználó több mint 19 millió darab mérése nyomán készültek, az adatgyűjtést 2016. november 1. és 2017. január 31. között végezték.

A tanulmányt ezen az oldalon találja.