A Sony bejelentette a világ leggyorsabb SD-kártyáját

sony sd kartya
aaaa
Vágólapra másolva!
A japán cég bejelentette új SF-G szériás memóriakártyáit, amelyekre másodpercenként 299 megabájtnyi adatot lehet rögzíteni. Ezzel az írási sebességgel a világ leggyorsabb SD-kártyája címre pályázik a cég.
Vágólapra másolva!

Az új termékcsalád három modellt tartalmaz: 32, 64 és 128 gigabájtos kártyákat. Mindegyik variáns esetében a 299 MB/s írási sebesség mellé 300 MB/s olvasási tempó társul. Igaz, míg az olvasási sebességet más gyártók, például a konkurens SanDisk termékei is tudják produkálni, az írás gyorsasága egyedülálló.

Ez az évekkel ezelőtt bevezetett UHS-II (Ultra High Speed II) szabványnak köszönhető, amely elméletileg legfeljebb 312 MB/s írási sebességet tesz lehetővé, a Sony új terméke ezt már könnyedén súrolja.

Főleg a fotósok örülhetnek az új memóriakártyáknak Forrás: Sony

A Sony nemcsak a hardver fizikai tulajdonságait turbózta, de egy speciális új algoritmust is bevetettek, amely megakadályozza a sebesség csökkenését írás közben, és a tartalmat segíti mielőbb átmozgatni a bufferből a tárolóra.

Így a fotósok folyamatosan lőhetik a nagyfelbontású képeket, 4K-s tartalmakat a digitális kamerákkal, azok villámgyorsan rögzülnek a memóriakártyára. Azok ellenállnak a hőmérsékletingadozásnak, a víznek, a rázkódásnak, és a röntgensugárnak is.

Bár a memóriakártyák bármilyen UHS-II olvasóval komaptibilisek, a cég egy speciális kártyaolvasót is kidob hozzá, ami garantálja a maximális sebességet. A kártyák és az olvasó pontos árát még nem közölte a Sony, annyit tudni, hogy előbbieket márciustól kezdik árusítani.