Jó ideje ez az Instagram leghasznosabb újítása

instagram
Vágólapra másolva!
A képmegosztóra is megérkeztek az albumok, egy poszthoz már tíz fotót, vagy videót is csatolhatunk. 
Vágólapra másolva!

Vannak olyan helyzetek, amikor nehéz eldönteni, hogy melyik fotó sikerült a legjobban az esti buliban, a nyaraláson, és azok közül melyiket töltsük fel az Instagramra. A képmegosztó új funkciója megválaszolja ezt a kérdést: akár mindet!

Már a magyar felhasználók is láthatják a mobilapp frissítése után, hogy az Instagramra megérkezett az albumfeltöltés lehetősége. Ilyeneket eddig csak a hirdetők készíthettek, de a cég most mindenki számára elérhetővé tette.

A galériák előnye, hogy

egy poszthoz egyszerre akár tíz fotót és videót is feltölthetünk.

A galériák lapozgatható slideshowként jelennek meg a hírfolyamban a többi tartalom mellett. A poszt jobb felső sarkában két papírlapot ábrázoló ikon jelzi, hogy albumról van szó.

A nyusziról galéria nyílik Forrás: Origo

Amint lenyitjuk a fotót, alatta pöttyök jelzik: további képeket érhetünk el lapozgatással. Ehhez egyszerűen csak jobbra kell suhintani a telefon kijelzőjén.

Nem kell kiválasztani a legcukibbat, mindet feltölthetjük Forrás: Origo

Fotóalbumot készíteni egyszerű: válasszunk ki egy feltölteni kívánt fotót (ez lesz a galéria főképe), majd jelöljük ki mellé a többi olyan felvételt, amit szeretnénk az albumban látni.

A megadott képaláírás az egész galériára vonatkozik,

mindegyik képnél ugyanaz a szöveg jelenik meg, de az ismerősöket bejelölhetjük külön-külön a fotókon.

Mire lehet használni?

Ez nemcsak a felhasználó döntését teszi könnyebbé, de több szempontból is jó a platformnak. Egyrészt a felhasználók több tartalmat tudnak közzétenni, másrészt orvosolja azt a problémát, hogy néhány felhasználó túl sokat posztolnak, és

szétspammelik saját tartalmaikkal követőik hírfolyamát.

A bloggerek könnyebben mesélhetnek egy-egy utazásról, vagy tölthetnek fel komplett receptek képeit, fázisonként illusztrálva az étel elkészítését. Ugyanígy jól jön a kézzel elkészíthető, kreatív barkácsötletekhez.

A beauty bloggerek lépésrők-lépésre mutathatják meg, hogyan készül el egy smink, vagy mutathatják be aznapi öltözetük darabjait. A személyi edzők pedig komplett edzéseket szemléltethetnek több összefűzött videóval, egy poszton belül.

A funkció fokozatosan jelenik meg világszerte az Instagram androidos és iOS-es alkalmazásában is.