Videojátékkal fogyott több mint 20 kilót

htc vive pre ces2016
Az új HTC Vive Pre kontrollerek nélkül, a kéz érzékelésével irányítható
Vágólapra másolva!
Egy játékfejlesztő a HTC Vive virtuálisvalóság-szemüvegét vetette be fogyókúrájához, egy átmozgató VR-játéknak köszönhetően így jelentős súlytól sikerült megszabadulnia.
Vágólapra másolva!

Sokan úgy tartják, hogy az aktív játékosok nagyobb eséllyel híznak el a monitor előtt, mint nemjátékos társaik, holott az utóbbi időben több felmérés is bizonyította, hogy nem lehet általánosítani ezen a téren.

Már számos olyan videojáték van a piacon, ami képes megmozgatni a felhasználót: a különféle mozgásérzékelős konzolokhoz ott vannak például a táncolós programok, vagy azok, amelyek a teniszezést, golfozást imitálják.

Mozogni pedig már a virtuális valóságban is lehet, ehhez sikersztori is fűződik: egy játékfejlesztő állítása szerint a HTC Vive virtuálisvalóság-headsetével végzett edzéseknek köszönhetően dobott le magáról

több mint 20 kilót öt hónap alatt.

Job Stauffer a Soundboxing című játékot használta rendszeresen ahhoz, hogy ne csak a napi játék- , de mozgásadagját is időhatékonyan, egyszerre letudja.

A program lényege, hogy a játékos kiválaszthat egy tetszés szerinti YouTube-videót, ami a VR-headset kijelzőjén megjelenik. A szoftver különböző objektumokat dobál a játékos felé a zene ritmusára, amiket kontrollerrel a kézben kell neki eltalálni, megütni. Gyakorlatilag a levegőbebokszol a játékos, miközben a szobában is folyamatosan mozog.

„Eleinte húsz percet töltöttem a headsetben. Ezt tornáztam fel 25-re, majd 45-re, végül már egy órán keresztül is mozogtam és játszottam. Majd már azt vettem észre, hogy néha másfél órát is eltöltök vele" – mesélte a férfi az UploadVR-nak adott interjújában. A terhelés nehezítésére később már vett fél kilós súllyal nehezített speciális kesztyűket is.

Stauffer már 136 kilós volt akkor, amikor úgy döntött, hogy lefogy egészségügyi problémái miatt. Az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy orvosa közölte vele:

vagy súlyt veszt, vagy meg is halhat.

Mivel a túlsúlya miatt nem ajánlotta neki a futást, és az edzőtermet sem találta szimpatikusnak, ezért úgy döntött, azzal próbálkozik, ami a legközelebb áll hozzá: játékokkal mozog.

Mivel a szervezet egy idő után hozzá szokik a terheléshez, a sikeren felbuzdulva most már edzőterembe is jár, és szakember segítségével súlyzós erősítésekkel edzi testét.