Elindul a YouTube saját tévészolgáltatása

2017.03.01. 14:24

Saját streamingszolgáltatást indít Amerikában a YouTube, ami havi 35 dollárba fog kerülni. Ezért cserébe közel 40 nagy csatorna műsorait élvezhetik a felhasználók bármilyen mobileszközön.

Már több éve pletykálják, hogy a Google által birtokolt YouTube videómegosztó még tovább merészkedik a tartalomszolgáltatás területén, és saját tévés streamingszolgáltatást indít. A YouTube TV névre keresztelt szolgáltatáson évek óta dolgoznak, most kezd viszont valódi formát ölteni, már számos partnerrel sikerült megállapodni.

Több eszközön is lehet majd nézni a streamingszolgáltatástForrás: YouTube

A Bloomberg belsős forrásai szerint a YouTube olyan nagy nevekkel állapodott meg, mint a CBS, és folynak már a tárgyalások többek közt a 21st Century Foxszal, a Disney-vel, az ESPN-nel és az NBC Universallal is. A cég ma hivatalosan is bejelentette, hogy milyen csomagokban és árazásban gondolkodik.

Külön appal lehet majd használni a "tévés YouTube-ot"Forrás: YouTube

A szolgáltatás viszonylag olcsó lesz: hattagos családi fiókot is lehet majd rendelni havi 35 dollárért (10 ezer forint). Mivel nem kell semmilyen hűségszerződést kötni, a felhasználó bármikor lemondhatja. A YouTube TV-n nézhető lesz a YouTube Red nevű prémiumszolgáltatás 28 saját gyártású sorozata is, amivel főleg a fiatalok kedvére próbálnak tenni.

Az alapcsomaggal 30-40 tévéadó tartalmait élvezhetik a felhasználók: az előfizetők gyakorlatilag a nagyobb csatornák, tartalomgyártók streamelt tartalmait nézhetik internetre csatlakoztatott okostévén vagy más mobileszközökön. Ezt egy külön appon keresztül tehetik meg, a hagyományos YouTube alkalmazás nem lesz rá alkalmas.

A sportrajongók számára lesz a legtöbb néznivaló, ők az ESPN mellett a Fox Sports és az NBCSN kínálatához is hozzáférhetnek. Viszont csak az amerikaiak élvezhetik majd, számukra hónapokon belül elindult a szolgáltatás. A cég tervei közt sajnos nem szerepel az, hogy további országokkal bővítsék a sort.

KAPCSOLÓDÓ CIKK