Saját mobilfizetési rendszert indít az LG

lg g6
aaaa
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak Koreában lesz elérhető az LG Pay.
Vágólapra másolva!

Az LG bejelentette saját mobilfizetési szolgáltatását, amivel az olyan konkurenseket követi, mint a Samsung vagy az Apple. A Reuters és a Yohnap News szerint a koreai gyártó LG Pay néven indítja el a szolgáltatást júniusban, egyelőre csak Dél-Koreában.

Ehhez az amerikai Dynamics Inc.-vel lép partnerségre, az ő vezeték nélküli mágneses technológiájukat használják fel. Ennek köszönhetően a hagyományos kártyaterminálokkal is működik majd a megoldás, ahogy a Samsung Pay is, a tranzakcióhoz egyszerűen csak a terminálhoz kell érinteni a telefont.

Az LG G6-tal lehet majd először használni Forrás: Origo

Először a március 10-én Dél-Koreában megjelent LG G6 fogja támogatni az LG Pay-t, később pedig más LG okostelefonok is megkapják majd szoftveres frissítés keretében.

A cég egyelőre még nem közölte hivatalosan a szolgáltatás részleteit, így a legfőbb kérdések még megválaszolatlanok. Azt sem tudni, hogy Dél-Koreán kívül mely országokba érkezik meg, vagy hogy számítanak-e fel valamilyen plusz díjat a tranzakciók után, mint az Apple Pay.

A Samsung és az Apple saját megoldása már több mint tíz piacon van jelen, így vélhetően az LG is keresi majd a terjeszkedési lehetőségeket.