Jobb üzemidőt ígér a következő Android

android logo google
A logo of Google's Android is displayed on a mobile.
Vágólapra másolva!
A fejlesztői előzetes alapján forradalmi újításokat valószínűleg nem hoz majd az Android új főverziója, de számos finomhangoláson esik keresztül az értesítési rendszer, és új eszközöket kapnak a fejlesztők is. Az appok hatékonyabb energiakezelésének köszönhetően pedig tovább bírhatják majd a mobilok szuflával.
Vágólapra másolva!

A Google kiadta az Android operációs rendszer következő, egyelőre „O" kódnéven futó verziójának fejlesztői előzetesét, ami Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel XL eszközökön már tesztelhető is.

A rendszer egyik előnyös újdonságaként emeli ki a cég, hogy a korábbinál optimalizáltabban futnak majd háttérben programok. A háttéraktivitás korlátozásával így tovább fogják bírni az akkumulátorok, az éppen futó alkalmazások esetében pedig jobb teljesítmény várható.

Már javában készül az Android új főverziója Forrás: AFP

A felhasználók számára szembetűnőbbek lesznek az értesítési rendszerek változásai, ezeket minden főverzióval finomítja a Google. Lehetőség lesz úgynevezett „Csatornákat" létrehozni, így a felhasználó számára átláthatóbbak lesznek az értesítések. Külön lehet választani a hírekről, a kommentekre érkezett válaszokról, vagy más eseményekről szóló értesítéseket. Bevezetik az úgynevezett szundi gombot is,

amivel elcsúsztatható lesz az értesítés megjelenítése.

Érdekes újítás még a kép-a-képben megjelenítés lehetősége, aminek köszönhetően a felhasználó úgy nézhet majd például videókat, hogy közben egy másik appot használ. A fejlesztők készíthetnek majd adaptív ikonokat is, amelyek a használt témától függően illeszkednek majd a megjelenés stílusához.

Egy új audio API-nak köszönhetően pedig javítanának a vezeték nélküli zenehallgatás élményén, ebbe beletartozik az is, hogy nem fog elcsúszni a hang a videótól.

A legfőbb újításokról a Google I/O fejlesztői konferenciáján hull le a lepel teljes fényében, amire májusig kell várni.