Tényleg hajlított kijelzőt kaphat az idei iPhone

iPhone 6, 2014
OREM, UT - SEPTEMBER 18: The camera and flash of an Apple iPhone 6 Plus gold, is shown here at a Verizon store on September 18, 2014 in Orem, Utah. Apples new iPhone 6's go on sale tomorrow September 20, 2014. George Frey/Getty Images
Vágólapra másolva!
Meglepő csavarokat produkál az üzleti élet. Az Apple és a Samsung már 2011 óta amolyan esküdt ellenségek a mobilpiacon, nehezen követhető mennyiségű pert indítottak egymás ellen. A jogi eljárások lavináját még az Apple indította: az iPhone formatervének lemásolásával, továbbá rengeteg szabadalmának megsértésével vádolta meg a rövid idő alatt a legnagyobb androidos mobilgyártóvá vált Samsungot. A nagy nyilvánosságot kapó tárgyalótermi harcok ellenére az évek során a felek folyamatosan és nagy értékben üzleteltek egymással, az Apple többek közt memóriamodulokat és kijelzőket vásárolt a Samsungtól, egyedi chipeket gyártatott a céggel. Idén is fontos szerepük lehet a dél-koreaiaknak, ha igazak a kiszivárgott hírek.
Vágólapra másolva!

A Nikkei most azt írja, hogy az Apple már javában készül az idei iPhone 8 okostelefonok tömeggyártására, a napokban

70 millió darab OLED-kijelzőt rendelt a Samsungtól az új mobilokba.

A konkrétan már leadott rendelési mennyiségtől függetlenül a Samsung felkészül arra is, hogy igény esetén idén akár 95 millió panelt is képes legyen leszállítani a megrendelőnek.

Ez még egy korábbi modell, az iPhone 6, arany színben Forrás: AFP/2014 Getty Images/George Frey

A pletykák alapján idén ősszel az Apple összesen három vadiúj iPhone-t kíván piacra dobni. A megrendelt OLED-kijelzők állítólag

a legdrágább, egyes pletykák szerint 1000 dollárnál többe kerülő csúcsmodellbe kerülhetnek majd.

A kijelzőket 5,2 hüvelykesnek mondják a források, a hosszabb oldalaiknál enyhén hajlítottak lehetnek. Arra a típusú kijelzőre kell gondolni, mint ami a Samsung Galaxy S8-ba is került.

A másik két idei iPhone alacsonyabb áron kerülhet piacra, ezekben OLED helyett 4,7 és 5,5 hüvelykes LCD-kijelzők kaphatnak helyet. A Nikkei szerint a három közül az egyik készülék képes lesz a felhasználó arcának 3D-s szkennelésével feloldani a záróképernyőt, továbbá a csúcsmodell előlapján nem lesz klasszikus Home gomb. Viszont jó hír, hogy mindhárom iPhone vízálló lehet, és támogathatják a vezeték nélküli töltést is.