Tévészolgáltatóvá válik a Youtube

Youtube, tv,
Vágólapra másolva!
Régóta keringő pletykákat megerősítve a Google idén februárban hivatalosan is megerősítette, hogy Youtube be fog lépni a tévészolgáltatások piacára, azaz a megfelelő régiókban élők a videomegosztó szolgáltatáson keresztül nézhetik majd a megszokott tévécsatornákat. Szerdán elindult a szolgáltatás, ám első körben csak öt egyesült államokbeli nagyváros – New York, San Francisco, Los Angeles, Philadelphia, Chicago – valamelyikében élők fizethetnek elő a havi 35 dolláros tévécsomagra.
Vágólapra másolva!

A Youtube TV jelenleg 40-nél is több népszerű tévécsatornát kínál az előfizetők számára, azonban a közeljövőben további adókkal fog bővülni a repertoárja.

Elméletileg végtelen műsorrögzítési funkciót (DVR) kínál,

azonban a Wired magazin munkatársa vegyes tapasztalatokat szerzett a Youtube TV próbálgatása során, jó eséllyel jogi okokból nem sikerült az összes kiválasztott műsort visszanéznie. Ugyanilyen indokból az NFL meccseket sem tudta az okostelefonjáról követni, de a számítógépén keresztül már ment az adás.

Forrás: Origo

Számítógépen a Youtube TV böngészőkből használható, míg Android és iOS rendszerű okoseszközökön a Youtube kliensprogramból érhető el.

Egy előfizetéssel háztartásonként hat képernyőn használható a szolgáltatás,

természetesen mindegyik eszközön szabadon választható a nézni kívánt adó.