Kedves ajándékot kapott mindenki, aki a Vivicittán futott

futó
Vágólapra másolva!
A Vivicittá minden résztvevőjének érdemes ellenőriznie a regisztráció során megadott e-mail címét, mert a Telekom és a BSI együttműködésének köszönhetően egy igazán kedves ajándék érkezett ugyanis a postaládákba.
Vágólapra másolva!

Az ajándék egy videó, melyen minden futó saját magát és az eredményeit láthatja. Ez a pálya négy időmérő pontján elhelyezett kameráknak köszönhető és annak, hogy az ezekkel a kamerákkal készült felvételekhez hozzárendelték a résztvevők ellenőrző chipjeinek adatait. Ennek a technikának köszönhetően nem számít, ha a futók az időmérő pontokhoz érve épp kitakarták egymás rajtszámát, mert itt nem optikai érzékelők keresték a futókat. A Telekom és a BSI együttműködésére itt volt nagy szükség, hiszen a rajtszámokba épített chipek adataihoz hozzá kellett férnie a rendszernek.

Az üzenetekben a személyre szabott videók magas minőségű ipari kamerákkal lassított felvétellel készültek a hosszabb élmény érdekében.

Ezek a speciális nagysebességű kamerák percenként 1,5 Gbyte adatot (másodpercenként 120 képet) küldtek a Telekom hálózatán keresztül a szervereknek.

A futók beazonosításában a rajtszámokon található időmérő chip segített, míg az elkészült felvételeket egy a felhőben futó automatikus rendszer rakta össze, egyszerre akár több százat is.

További információkat ezen a weboldalon olvashatnak az érdeklődők. Itt a szervezők összegyűjtöttek egy csokrot a Vivicittán részt vett hírességek videóiból is.

123RF

A technológiát, mely hazánkban egyedülálló, de világszerte is ritka, az MEC Hungary Kft. (MEC) ötlete alapján az Umbrella Kreatív Műhely, a Poms Cloud Ltd. és az MEC munkatársai szoros csapatmunkában együtt dolgozták ki fél év alatt, a versenyt megelőzően.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!