Instant pénzvisszatérítési rendszert vezet be a Microsoft

windows store
Vágólapra másolva!
Nem feltétlenül egyszerű pénzvisszatérítést kérni a digitális formában vásárolt alkalmazások és játékok után, a legkülönfélébb technikai problémák mellett a boltok feldolgozási folyamata sem feltétlenül hatékony.
Vágólapra másolva!

A Microsoft saját digitális áruházai hamarosan csatlakoznak majd a vevőkiszolgálás téren jobb felhasználói élményt nyújtó boltok közé, ugyanis bizonyos feltételek teljesülése esetén a vásárlók azonnal és automatikusan visszakaphatják majd a pénzüket.

windows store Forrás: [origo]

Microsoft tájékoztatása szerint a közeljövőben elérhetővé váló automatikus pénzvisszatérítési rendszer a vásárlást követő 14 napban áll majd rendelkezésre, de csak akkor, amennyiben az ügyfél két óránál rövidebb ideig futtatta a csalódást okozott szoftvert.

A DLC-k, season pass-ek, add-onok, továbbá egyes alkalmazások esetében egyáltalán nem lesz elérhető az újdonság. Ezen felül a Microsoft fenntartja magának a jogot, hogy a

rendszerrel visszaélő felhasználóknál letiltsa a funkciót.

A kérdés nélküli, instant pénzvisszatérítés természetesen csak egy kényelmi funkció lesz. Ha valamilyen oknál fogva nem lesz elérhető egy terméknél, akkor a vásárlóknak a jelenleg is használatos eljárás során kell majd visszakérniük a pénzüket. Akármelyik utat is kell majd bejárniuk a jövőben, a pénzvisszatérítési folyamatot a böngészőből elérhető Microsoft-fiókjuk vásárlási előzményeket felsoroló menüjében kezdeményezhetik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!