Terroristának néztek a kanadai rendőrök egy cosplyert

terror, rendőr, cosplay
Vágólapra másolva!
A mondás szerint nem a ruha teszi az embert, de mindannyian tudjuk, hogy érdemes racionálisan összeválogatni a nyilvános helyeken viselt ruhadarabokat.
Vágólapra másolva!

Ezt remélhetően most egy életre megtanulta egy kanadai gamer, aki múlt hét kedden a Fallout: New Vegas videojáték borítóján szereplő figurának öltözve átmasírozott a kanadai Grand Prairie belvárosán. A lelkes férfi épp a szabóhoz ment, igazíttatni szeretett volna a jelmezén.

Nyilvános helyen talán veszélytelenebb a Super Mario jelmez, nem? Forrás: Kyle Martel/Facebook

Természetesen nem mindenki értette a viccet, ami teljesen érthető: az önmagában sem kutya ballonkabát – acélsisak – gázmaszk – acélbetétes cipő kombóját egy vállon átvetett Új Kalifornia Köztársaság lobogóval dobta fel. Ettől függetlenül a rendőrök figyelmét inkább a kabát hátuljára erősített,

ezüst színűre lefújt Pringles chipses dobozok keltették fel.

A furcsa figurát végül a szabó üzletében kapcsolták le. A lakossági bejelentésekre bő féltucat állig felfegyverzett rendőr és egy tűzszerész reagált. A szabó épp méretett vett a különc ügyfélről, mikor a rendőrök felhívták telefonon. Többek köz arra voltak kíváncsiak, hogy látott-e vezetékeket a chipses dobozok környékén, majd az üzlet hátsó bejáraton keresztüli elhagyására utasították.

Elkobozták a "bűnjeleket". Forrás: William Vavrek

Az ellenállást nem tanúsító cosplayert rövid úton őrizetbe vették, röviddel később pedig bűntett és szabálysértés hiányában szabadon engedték.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!