Saját álláskereső portált indít a Google

2017.04.19. 09:10

Néhány nappal ezelőtt az Axios hírportál komoly meglepetést okozva leleplezte, hogy a Google hamarosan saját álláskereső portált fog indítani. Most megtette.

A Google Hire bejelentkező oldala már nyilvánosan elérhető, azonban egyelőre nem tudnak belépni az érdeklődők, a vállalat hivatalosan még be sem jelentette a szolgáltatást.

A kezdőoldal már elérhető, belépni azonban még nem lehetForrás: Origo

A Hire leleplezése után persze meglódult az internet népének fantáziája, egyesek például attól tartottak, hogy a munkáltatók HR-esei talán az álláshirdetésekre jelentkezők böngészési előzményeihez is hozzáférhetnek majd. Szokatlan helyzetet teremtve a Google illetékesei úgy döntöttek, hogy inkább reagálnak a pletykákra, ezzel félig-meddig bejelentve a szolgáltatást.

A Google Hire lehetővé teszi majd a munkáltatók számára, hogy begyűjthessék az álláshirdetések iránt érdeklődők jelentkezéseit.

A munkáltatók csak és kizárólag olyan információkat érhetnek majd el a jelentkezőkről, amelyeket a jelentkezési folyamat során ők maguk önként elérhetővé tettek számukra" – nyugtatta a kedélyeket a vállalat szóvivője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!