A világ első AR-interjúja ma négykor a Gorillazzal

2017.04.20. 13:33

A Gorillaz új, Humanz című albumának londoni élő premierje folytatásaként a Telekom Electronic Beats újabb premiert jelentett be: a virtuális zenekar első, AR-technológia segítségével megvalósuló élő beszélgetését kizárólag az Electronic Beats YouTube-csatornáján közvetítik ma 16 órakor.

A BBC Radio csatornán, DJ MistaJam műsorában az együttes rajongói Murdoc-tól és 2D-től hallhatnak az új albumról, a szerencsésebbek pedig élőben kérdéseket is feltehetnek a két zenésznek.

A virtuális zenekar első interjújának élő közvetítését – amely fontos lépés egy teljesen virtuális koncert megvalósulása felé – a Gorillaz basszistája, Murdoc Niccals így harangozta be:

Készüljetek az évszázad online eseményére – velem, Murdoc Niccalsszal és az élőben kapcsolt közönséggel!

Köszönhetően a nagyokosoknak, a zenerajongóknak és a Telekom Electronic Beats-es bajtársainknak, a kanapén heverészve élőben nézhettek engem és 2D-t, és bármilyen kérdést feltehettek nekünk. Vagy csak simán elmondhatjátok, hogy mennyire imádtok. De persze csak ízlésesen, ok?"

A világ első AR-interjúja készülForrás: Origo

A Gorillazzal létrejött partneri együttműködés következő lépéseként a Telekom Electronic Beats új, The Lenz elnevezésű applikációja, amely összeköti a zene világát a virtuális valósággal, a mai napon válik elérhetővé. Ez az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető alkalmazás

bármelyik magenta színű felületet – mint például az Electronic Beats logó – virtuális portállá változtatja, amelyen keresztül exkluzív Gorillaz-tartalmat lehet megtekinteni.

Ez az AR-alkalmazás az együttest teljesen új dimenzióban mutatja meg, a felhasználók többek között betekinthetnek a Gorillaz-házba is, ahol az együttes tagjai – Murdoc Niccals, Russel Hobbs, 2D és Noodle – laknak, illetve exkluzív videós tartalmakat is láthatnak.

A világ első virtuális zenekara voltForrás: Origo

Az elkövetkezendő hetekben egyre több tartalommal találkozhatnak a rajongók, a Telekom technológiája segítségével közelebb kerülhetnek az együtteshez, mint korábban bármikor.

Az együttest egyébként június 16-án élőben is láthatják a rajongóik Magyarországon a Telekom Electronic Beats koncerten. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!