Legalább Windows 7 kell az új Firefoxhoz

2017.04.20. 11:17

Szerdán jó néhány újdonsággal a tarsolyában elérhetővé vált a Firefox 53. A népszerű böngésző legnagyobb jelentőségű újítása, hogy már nem támogatja a Windows XP-t, a Windows Vistát, továbbá a 32 bites MacOS-t.

A kérdéses rendszereket nyúzók maradnak a Firefox 52-es változatánál, azonban biztonsági frissítéseket szerencsére még idén szeptemberig kapnak majd a böngészőjükhöz. Egyes régi hardverek támogatásával is leszámolt a Firefox, bár ez igen keveseket érint: mostantól minimum Intel Pentium 4 vagy AMD Opteron kell a böngésző futtatásához.

Windows 7-nél régebbi rendszereken nem fut már a legfrissebb FirefoxForrás: AFP/Josep Lago

A tényleges újításokra rátérve a Firefox 53 az eddigieknél stabilabbá vált Windowson, csökkent a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos összeomlások valószínűsége. Két új grafikus téma is elérhetővé vált, a „Kiegészítők" beállítólapon aktiválható sötét és világos skinek kevesebb helyet foglalnak a kijelzőn, így több hely marad a weblapoknak.

A Firefox 53 további érdekesebb újításai:

az olvasómódba lépve látható a nézett cikk elolvasásának becsült időigénye, az érthetőség javítása érdekében reszeltek a weblapok jogosultságkérő ablakain („Engedélyezi-e, hogy a weblap..."), új kinézetet kaptak a videók és zenefájlok lejátszására kitalált kezelőszervek.

Ezenfelül a 64 bites Windowsokon már kiválasztható a Firefox telepítőprogramjában, hogy a böngésző 32 vagy 64 bites változata települjön-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!