Most épp állatkertet árulnak a Craiglisten

Széttépte a tigris az állatkerti látogatót – Videó (18+)
Vágólapra másolva!
A hétvégén egészségtelenül sok pénz nyerhető a lottósorsolásokon. Amennyiben az esetleges nyertesek különösen szeretik az állatokat, és szívesen foglalkoznának velük, akkor a Craiglist apróhirdetési portálon most lecsaphatnak egy kulcsrakész állatkertre is.
Vágólapra másolva!

A Florida államban található Emerald Coast Wildlife Refuge Zoological Park csupán 350 ezer dollárba, azaz körülbelül 102 millió forintba kerül. Az összegért cserébe egy 40,469 négyzetméteres terület jár, az állatkert ráadásul ennek csak a felét foglalja el.

A létesítmény folyamatosan üzemel, az összes szükséges felszereléssel, bő 90 állattal, és persze profi személyzettel együtt vehető át.

A lakók közt fehér tigris, bengáli tigris, afrikai oroszlán, huszármajom, vörös hiúz, pávián, farkas, vidra, fekete medve, sivatagi róka, lajhár és lemur is található.

Tigris is jár az eladó állatkerthez. Forrás: Thinkstock

Az állatkert eredetileg magántulajdonban volt, azonban rossz állapotok miatt 2013-ban hatósági közbejárással átkerült az állatmentéssel foglalkozó Emerald Coast Wildlife Refuge szervezethez. Az elmúlt években a non-profit rendezte a helyzetet, és most átadná a stafétabotot egy olyan tőkeerős félnek, amely egyrészt folytatná a megkezdett munkát, másrészt pedig komolyan foglalkozni tudna az állatkert üzletfejlesztésével.

A hirdetés szerint az állatkert látogatószáma folyamatosan emelkedik, de nem világos, hogy a bevételei jelenleg milyen mértékben fedezik a fenntartási költségeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!