Az Apple is Wi-Fi jelekkel töltené a mobilok akkuját

telefon töltés, akkumulátor
Vágólapra másolva!
Már a középkategóriás mobilokban is elkezdett feltünedezni a vezeték nélküli töltési lehetőség. Remek kényelmi újítás, azonban a telefongyártók ennél is tovább mennének, idővel szeretnék lehetővé tenni a hálózati jeleken keresztül történő mobiltöltést.
Vágólapra másolva!

Az Apple Insider szerzője kiszúrta, hogy az Apple nemrég egy vezeték nélküli töltéssel foglalkozó szabadalmi kérvényt nyújtott be az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának. A technikai dokumentum azt részletezi, hogy miként lehet például mobilhálózatok és Wi-Fi routerek jelét a telefonok és hasonló eszközök akkujának töltésére használni.

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ez fantasztikusan hangzik, hiszen ha jól működne, akkor a buszra sietve, vagy épp a parkban kocogva is töltődhetne a mobilunk.

A rossz hír az, hogy ez az utópisztikus funkció nem mostanában fog elérhetővé válni a telefonokban. A jelenleg rendelkezésre álló technológiával ugyan bizonyítottan lehetséges akkut tölteni a Wi-Fi router jelén keresztül, azonban csak elhanyagolható mennyiségű töltést képes ilyen módon felvenni az akku.

Momentán a mobilunk Wi-Fi-jének kikapcsolásával masszívan több energiát tudunk megspórolni, mint amennyit a Wi-Fi-s töltésen keresztül képes lenne felvenni az akkuja.

Ettől persze még reménykedhetünk abban, hogy az Apple gigantikus kutatási és fejlesztési büdzséjének köszönhetően a nem túl távoli jövőben sikerülhet áttörést elérni a technológiában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!