A PayPal milliárdos üzletére fáj az Apple foga

apple pay készpénz bankkártya fizetés mobil
Vágólapra másolva!
Akad a PayPal birtokában egy kevéssé ismert szolgáltatás, a Venmo segítségével pénzt utalhatunk másoknak az okostelefonunk segítségével. A küldött összeg azonnal jóváíródik a paypales számlájukon.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás elsősorban a kisebb tartozások rendezésére jött létre. Klasszikus példa a felhasználására a barátokkal elköltött vacsora: kényelmi okból a társaság valamelyik tagja egyben rendezi a számlát, majd a többiek a Venmón keresztül azonnal átutalják neki a tartozásukat.

A vásárlók érintés nélkül fizethetnek az Apple Pay-jel Forrás: AFP/Justin Sullivan

Elsőre nem tűnik hatalmas port kavaró megoldásnak a Venmo, azonban

tavaly már 17,6 milliárd dollárt mozgattak át vele a számláik között a felhasználók.

Az idei első negyedévben 6,8 milliárd dollár volt a pénzforgalom. A tavalyi és az idei első negyedéveket összehasonlítva bő kétszeresére emelkedett a Venmóval mozgatott pénz mennyisége.

A Recode értesülései szerint az Apple minél előbb szeretne riválist állítani az Android és iOS rendszereken is elérhető Venmónak, a tervek szerint még az idei év vége felé hivatalossá válhat a saját pénzküldő szolgáltatása.

A források szerint az Apple saját rendszerén keresztül küldözgetett pénzek azonnal a címzettek rendelkezésére állhatnak majd az érintés nélküli fizetést lehetővé tevő Apple Pay-en keresztül.

Ezen felül a vállalat állítólag megbeszéléseket folytat a VISA-val, hogy az ügyfelek egy különleges bankkártyával is költhessék a szolgáltatásban felhalmozott pénzüket, azaz ne kelljen visszautalniuk a fedezetet a klasszikus bankszámlájukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!