Érintőkijelzős notebookot tervezett a Microsoft

microsoft surface laptop,windows 10 s,notebook,
Microsoft Surface Laptop
Vágólapra másolva!
A kimondottan diákoknak szánt Windows 10 S mellett a Microsoft kedden bemutatta az első klasszikus laptopját is. Elegáns, nagy számítási teljesítményű, az akkus üzemideje pedig a MacBook Airével vetekedhet.
Vágólapra másolva!

A Microsofttól mostanra megszokott módon szokatlan specifikációjú érintőkijelző került a Surface Laptopba, a 13,5 hüvelykes panelje ugyanis 3:2 képarányú, 2256×1504 pixel felbontású. A fényerejét képes automatikusan állítgatni a Windows.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

A másik nagy érdekességet az akkus üzemideje jelenti, a Microsoft szerint a Surface Laptop elméletben

akár 14,5 órányi használatot is kibírhat egyetlen töltéssel.

Erre szükség is van, hiszen a vállalat szerint elsősorban középiskolás diákoknak készült a noteszgép, bár érzésünk szerint önerőből rendkívül kevesen engedhetik majd meg maguknak, a többségüknek a korrektül kereső szüleiket kell megfőzniük a beszerzéséről.

A hosszú üzemidő egyik okaként a legújabb, hetedik generációs Intel Core processzorok használatát jelölte meg a Microsoft, modelltől függően Core i5 vagy Core i7 modellek dolgoznak a laptopban. A központi egységek mellé 4 / 8 / 16 gigabájt memória kerülhet, a háttértár szerepét pedig 128 / 256 / 512 gigabájtos SSD-k tölthetik be.

Microsoft Surface Laptop Forrás: Microsoft

A Surface Laptop kijelzője felett egy 720p felbontású webkamera kapott helyett. A termék támogatja a Windows Hello arcfelismeréses bejelentkezést, a beépített hangszórói pedig az ígéret szerint kimondottan jól szólnak. A noteszgép csupán 1,3 kilogrammot nyom, összecsukott állapotban 9,9 – 14,5 mm vastag.

Mint fentebb már említésre került, a 999 dolláros kezdőáron az elkövetkező hetekben elérhetővé váló Microsoft Surface Laptop a kimondottan diákoknak szánt Windows 10 S operációs rendszerrel előtelepítve érkezik, erre a kiadásra csak a Windows Áruházból telepíthetőek alkalmazások.

A teljes értékű Windowsra vágyók 2018-ig ingyen, utána pedig 50 dollárért frissíthetik majd a Windows 10 Pro kiadásra a Surface Laptopjukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!