Háromezer moderátort vesz fel a Facebook

facebook olvas regisztráció
Zuckerberg szerint a kamuhírek nem befolyásolják a felhasználókat
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben elszabadult a pokol a Facebookon, egyes felhasználók gyilkosságot, öngyilkosságot, és nemi erőszakot is közvetítettek a szolgáltatáson keresztül.
Vágólapra másolva!

Az egyik legmegdöbbentőbb eset most április végén történt, mikor egy thaiföldi apa élő közvetítésben végzett a 11 hónapos gyermekével, majd kamerán kívül öngyilkos lett.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A közvetítés archivált változata körülbelül 24 órán keresztül volt megtekinthető a Facebookon.

Mark Zuckerberg személyesen jelentette be, hogy az elkövetkező bő egy évben jelentősen bővül a Facebook moderációval foglalkozó csapata, a jelenlegi 4500 fő mellé újabb 3000 munkavállaló csatlakozik majd. Ezen felül módosítják a bejelentési és kivizsgálási procedúrákat is, hogy a jelenleginél könnyebben lehessen bejelenteni a problémás tartalmakat, gyorsabban cselekedhessenek a moderátorok.

A remények szerint a létszámbővítésnek és az egyszerűsített eljárásoknak köszönhetően a Facebook gyorsabban el tudja majd tüntetni a nem kívánatos tartalmakat a felhasználók szemei elől, továbbá hatékonyabbá válik a hatóságokkal és civil segítőcsoportokkal való kapcsolattartása is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!