Újra piacra kerülhet a visszahívott Galaxy Note 7

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
Kisebb akkut és frissebb Androidot kaphatnak az újrahasznosított mobilok.
Vágólapra másolva!

Komoly pofont kapott a tavalyi év végén a Samsung, hiszen több tűzeset után a vállalat kénytelen volt globálisan visszahívni a Galaxy Note 7 csúcsmobilját, körülbelül 3 millió darabot. A készülék vásárlói vagy teljes pénzvisszatérítést kaptak, vagy lecserélhették a telefonjukat a Galaxy S7 / Galaxy S7 edge mobilok valamelyikére.

Samsung Galaxy Note 7 Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Galaxy Note 7 problémát az jelentette, hogy

a mérnökök túlságosan kis helyre próbálták bezsúfolni a 3500 milliamperes akkumulátort, így zárlat keletkezhetett benne.

Hónapok óta kering a pletyka, hogy a Samsung szeretné a visszahívott mobilok legalább egy részét megmenteni, és mostanra szinte biztosra vehető, hogy ez meg is fog történni.

Amerikában már több mint 70 mobil gyulladt ki Forrás: AFP/Str

A hírek alapján az újrahasznosított modellek Galaxy Note 7R néven kerülnek majd forgalomba, és két téren különböznek az eredeti Note 7-től: 3500 helyett 3200 milliamperes az akkujuk, továbbá Android 6.0.1 helyett gyárilag Android 7.0 rendszert futtatnak. A vásárlók továbbra is 5,7 hüvelykes és 2560×1440 pixeles hajlított kijelzőt, Exynos 8890 csúcs lapkakészletet, 4 GB memóriát, és 4K videó rögzítésére alkalmas hátlapi kamerát kapnak.

A pletykák alapján a Samsung Galaxy Note 7R első körben csak Dél-Koreában válhat elérhetővé, méghozzá 700 ezer wonos, átszámítva olyan 175 ezer forintos áron.

Ugyan a források szerint a Samsung jelenleg nem zárja ki a termék nemzetközi piacra dobásának lehetőségét, azonban a hírek szerint az ázsiai országban is csak 300 ezer darab kerülhet forgalomba. Ebből ítélve nem vennénk mérget arra, hogy jut majd a külföldi piacoknak is a megmentett mobilokból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!