Megszűnt a Windows 10 legelső kiadásának támogatása

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
Működőképes marad a PC-ken, de biztonsági frissítéseket már nem kap a rendszer.
Vágólapra másolva!

A májusi hibajavító keddel megszűnt a Windows 10 legelső stabil kiadásának terméktámogatása, így a rendszert futtató számítógépek a jövőben nem kapnak majd biztonsági frissítéseket. Az érintett PC-k tulajdonosainak nem érdemes elszomorodniuk, hiszen ingyen átállhatnak a Windows 10 legújabb kiadására, ennek lehetséges módjairól a Microsoft weboldalán tájékozódhatnak.

Forrás: Microsoft

Igazság szerint nagyon kevesen lehetnek érintettek az ügyben, hiszen a Microsoft agresszíven telepítteti a felhasználókkal a Windows 10 frissítéseit, legfeljebb a telepítésük rövid elhalasztására biztosít lehetőséget.

Akinek még egyetlen frissítés sem a települt a számítógépére, az jó eséllyel különutas módszerrel, egyénileg szabotálta az újabb kiadásokra való frissítést.

A Windows 10 különféle kiadásait a verziószámuk alapján lehet a legkönnyebben felismerni.

Most a 1507-es kiadás támogatása szűnt meg. A kód azt jelenti, hogy a 2015-ös év 7. hónapjában megjelent kiadásról van szó.

Az operációs rendszerük verziószámát ellenőrizni kívánók nyomják meg a WIN+R billentyűkombinációt, majd írják be idézőjelek nélkül a „winver" szócskát, és üssék le az Enter gombot. Ha a verziószám mezőben 1511, 1607, vagy 1703 olvasható, akkor kapnak még a jövőben frissítéseket a Windows 10-hez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!