Mobilappal vezérelhető bankkártya készült a gyerekeknek

current, visa, bankkártya, pénzhasználat
Vágólapra másolva!
A szülők követhetik a gyerekek költéseit, digitálisan zsebpénzt adhatnak.
Vágólapra másolva!

Különleges banki szolgáltatást indított a Current nevű startup az Egyesült Államokban, a vállalat havi 5 dollárért cserébe egy VISA-kártyát bocsájt a gyermekek rendelkezésére. A szülők a kártyához tartozó mobilalkalmazáson keresztül adhatnak zsebpénzt a gyerekeknek, követhetik a pénzügyeiket.

Forrás: Current

Mindez persze a fiatalkorúaknak kitalált klasszikus bankszámlákkal is megoldható. A Current szolgáltatását az teszi különlegessé, hogy a szülők egy mobilos alkalmazás segítségével pénzt tölthetnek a gyermekük egyenlegére, valós időben követhetik a költéseik mennyiségét és helyszínét, letilthatják a kártyával való fizetést a nem tetsző elfogadóhelyeken. Ezen felül bármikor átállíthatják az ATM-ekből naponta kivehető készpénz mennyiségét, a napi költési limitet. Természetesen a normál zsebpénz átutalása is automatizálható a mobilalkalmazással.

Követhetik a szülők, hogy mikor, hol, és mennyi pénzt költött a gyerekük Forrás: Current

Érdekesség, hogy az appon belül házi munkákat is beállíthatnak a szülők, ezek elvégzése után a gyerekek egy gombnyomásra megkaphatják a munkáért előzetesen felajánlott pénzösszeget. Ügyes simítás a fejlesztők részéről, hogy a gyerekek könnyen adományozhatnak a zsebpénzükből az USA-ban bejegyzett jótékonysági szervezeteknek.

A Current állítása szerint a termék jó megoldást jelenthet a felelősségteljes pénzhasználat oktatására, hiszen a szülők által felügyelhető módon teszi lehetővé a gyermekek számára az önálló gazdálkodást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!