Úton a NES Classic Edition alternatívája

retron hd nintendo nes játékkonzol
Eredeti NES játékkártyák kellenek a RetroN HD konzol használatához
Vágólapra másolva!
Csak eredeti játékkártyákat fogad a Retro N HD konzol.
Vágólapra másolva!

A Nintendo termékeit kedvelő retro gamerek nagy meglepetésére a japán cég egy hónapja csendben befejezte a tavalyi év végén piacra dobott NES Classic Edition gyártását. Az érdeklődők lassan már csak másodkézből, méregdrágán tudják majd beszerezni az eszközt, a kereslet és kínálat függvényében akár egy használt PlayStation 4 vagy Xbox One árába is kerülhet a kütyü.

Eredeti NES játékkártyák kellenek a RetroN HD konzol használatához Forrás: Hyperkin

Ugyan a pletykák szerint a Nintendo már dolgozik a NES Classic Edition utódján, azonban nem tudni, hogy milyen lesz a második generációs termék. A Nintendo-fanok persze nem maradnak pénzköltési opció nélkül a helyzet tisztázódásáig, ugyanis 2017. május 25-én piacra kerül a RetroN HD konzol.

RetroN HD Forrás: Hyperkin

Az 50 fontba, azaz olyan 18 ezer forintba kerülő konzol nem kínál előtelepített játékokat, ráadásul memóriakártyán vagy USB meghajtón sem lehet betölteni azokat.

Kizárólag NES cartridge-ek segítségével üzemeltethető, akárcsak az igazi konzol.

Viszont attól eltérően a játékok PAL és NTSC verzióit is támogatja, ami mindenképp üdvözlendő, még ha a különböző típusú kártyák közti váltogatáskor át is kell állítani egy kapcsolót.

Leírása alapján a Retro N HD „hardveresen" futtatja a játékokat, nem pedig szoftveres emulációt használ, mint például a NES Classic Edition. Ettől függetlenül persze kellően modern, így könnyen csatlakoztatható a manapság használatos tévékhez. Egy gamepad található a dobozában, 3 méteres kábellel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!