Lassan már válaszol is helyettünk a levelekre a mobilos Gmail

gmail android ios smart reply okos válasz e-mail
Vágólapra másolva!
Androidon és iOS-en is elérhető lesz a konzerv szöveget ajánló okos válasz funkció.
Vágólapra másolva!

Ha a Google-ön múlik, akkor lassan már személyesen bepötyögött válaszra sem kell méltatnunk az e-mailes beszélgetőpartnereinket. A vállalat bejelentette, hogy hamarosan megérkezik az androidos és iOS-es Gmail alkalmazásba az okos válasz funkció, amely a levél tartalmát és az írási szokásainkat elemezve képes rövid, konzerv válaszokat javasolni a beérkezett e-mailekre.

Jön a mobilos Gmailbe a konzerv válaszokat ajánló okos válasz funkció Forrás: Google

Az okos válasz nem teljesen új, az Android Wear platformot futtató okosórákon egy ideje már elérhető. Az aprócska kijelzőjű okosórákon feltétlenül hasznos, hiszen még egy pár szavas választ is idegőrlő feladat lehet megírni rajtuk, ám a mobilokon kissé más a helyzet. Ez természetesen szubjektív megítélés kérdése, de valahogy lelombozónak tűnik, hogy lassan már néhány szó bepötyögéséig sem kell időt szánnunk a levelezőpartnerekre, még ha pontosan ugyanazt is írnánk, mint amit a Gmail felajánl automatikus válaszként.

A funkció első körben angol nyelven válik elérhetővé, röviddel később pedig a spanyol nyelvűre állított készülékeken is feltűnik. További nyelveken a nem túlságosan távoli jövőben jelenik meg az okos válasz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!