VR-játékra is használható a Dell egybegépe

dell xps 27 all-in-one pc egybegép gamer
4K kijelző, tíz hangszóró, VR-játékok futtatása - komoly technika az új Dell XPS 27
Vágólapra másolva!
Ultra HD kijelző, tíz hangszóró, és erős hardverek gondoskodnak a szórakoztatásról.
Vágólapra másolva!

Vonzóak a beépített monitorral rendelkező all-in-one számítógépek, hiszen elegánsabbak, helytakarékosabbak, és könnyebben beüzemelhetőek a klasszikus asztali PC-knél. Tipikusan két probléma van velük, amelyek miatt egyelőre mégis sokan lemondanak a megvásárlásukról: vagy túlságosan gyengék, vagy túlságosan drágák. Szerencsére az elmúlt években pozitív trend alakult ki a piacon, azaz egyre racionálisabb áron lehet ténylegesen jó termékeket vásárolni.

4K kijelző, tíz hangszóró, VR-játékok futtatása - komoly technika az új Dell XPS 27 Forrás: Dell

A Dell most újabb modellel frissítette a játékosoknak szánt egybegépeit. Az új XPS 27 modell érdekessége, hogy elég erős a VR-játékok futtatásához is, köszönhetően az Intel Core i7-7700 processzorának, továbbá a 8 GB GDDR5 videomemóriával ellátott AMD Radeon RX 570 grafikus vezérlőjének. Gyárilag 16 GB DDR4 rendszermemória található a burkolata alatt, amely igény esetén 64 GB-ig bővíthető.

Az érintőkijelzős variáns megjelenítője a Microsoft Surface Studióéhoz hasonlóan ledönthető Forrás: Dell

Az új Dell XPS 27-ből kétféle változat létezik, mindkettőben 27 hüvelykes és 3840×2160 pixeles kijelző található, de az olcsóbb modell nem érintős, míg a drágábbik érintőkijelzős. Az érintős modell talapzata a Microsoft Surface Studióéhoz hasonlóan lehetővé teszi a kijelző ledöntését, így kézzel is lehetséges rajzolni a megjelenítőn.

A két modell közti egyetlen további különbség a háttértár körül keresendő. Az olcsóbbikba alapvetően egy 2 TB-os merevlemez került, ám a Dell mérnökei felturbózták azt egy gyorsítótárként funkcionáló, 32 gigás SSD-vel. A drágábbik modellben 512 GB-os PCIE SSD található.

Szokatlanul néz ki az előlapi hat hangszórójával a Dell gépe Forrás: Dell

A közös tulajdonságokra visszatérve elsőként is kiemelendő a 10 hangszóróból álló hangrendszer: hat hangszóró a számítógép előlapján található, míg kettő-kettő lefelé és oldalirányban küldi a hangot.

Néhány további említésre méltó specifikáció: Bluetooth, Wi-Fi ac, 720p-s webkamera, kártyaolvasó, öt darab USB 3.0 kapu, két Thunderbolt 3 csatlakozó, HDMI és DisplayPort.

Sejthetően nem olcsó a „VR-Ready" Dell XPS 27: az olcsóbbik modell 2000 dollárba kerül, míg az érintős változatért 2650 dollárt kell a kasszánál hagyni. Átszámítva olyan 550 és 729 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!