20 perc ingyen beszélgetés és fél GB adat jár az adategyeztetésért

SIM-kártya, mobilszolgáltató, Vodafone, Telenor, T-mobile, telefonszámok újrahasznosítása
Vágólapra másolva!
A jogszabály szerint a szolgáltatók kötelesek ellenőrizni egyfelől az új előfizetők személyazonosságát, valamint a már meglévő feltöltőkártyás ügyfelek adatait is egyeztetniük kell a központi nyilvántartásban lévőkkel.
Vágólapra másolva!

Az aktiválástól számított hét napon keresztül érvényesíthető 500 MB adatot és 20 perc hálózaton belüli beszélgetést kapnak május 30-tól azok a feltöltőkártyás Telenor ügyfelek, akik a www.telenor.hu/adategyeztetes oldalon teljesítik a törvény által előírt adategyeztetést.

Az egyeztetést a Telenor bármely üzletében is el lehet végezni nyitvatartási időben, de a szolgáltató az ingyen 500 MB és 20 perc beszélgetés ajándékozásával arra kívánja ösztönözni ügyfeleit, hogy lehetőség szerint a weboldalt vegyék igénybe, és kerüljék el az esetleges sorban állást az üzletekben. A szolgáltató folyamatosan küld emlékeztető SMS-t azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleinek, akik még nem végezték el az adategyeztetést, nehogy elmulasszák a határidőt.

Egy hónap múlva lezárják az előfizetését minden feltöltőkártyásnak, aki nem végzi el az adategyeztetést. Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Már csak egy hónap áll az érintettek rendelkezésére június 30-ig. Azok az előfizetések, amelyeknél ez nem történik meg,

a törvény rendelkezése szerint lezárásra kerülnek 2017. július 1-jén.

A Telenor üzletei mellett már 380 postahivatalban is elvégezhető az adategyeztetés június 1-től. Elsősorban olyan településeken nyílt meg ez a lehetőség, ahol nincs Telenor üzlet, hogy az ügyfeleknek ne kelljen távolabbi helyszínekre utazniuk, ha személyesen kívánják lebonyolítani az adminisztrációt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!