Bemutatkoztak az első Intel Core i9 processzorok

intel x299 core i9 core i7 core i5
Bemutatkozott az Intel Core i9 termékcsalád
Vágólapra másolva!
Az új csúcsmodell 18 magot bocsájt a gamerek rendelkezésére.
Vágólapra másolva!

Az előzetes híreknek megfelelően bemutatkozott a Computexen az Intel fogyasztói piacra szánt csúcskategóriás processzorkínálata, továbbá a termékekhez szükséges X299 alaplapi lapkakészlet. A most bejelentett termékek a vastag pénztárcával megáldott játékosokat és tartalomkészítőket célozzák, közülük is az olyanokat, akiket nem különösebben érdekelnek például az ár/érték arányhoz hasonló technikai részletek.

Bemutatkozott az Intel Core i9 termékcsalád Forrás: Intel

Az Intel háromfajta processzorcsaládot dob piacra az LGA-2066 foglalatos X299 chipsethez: Core i5, Core i7, továbbá Core i9. Az első kettő széria nem különösebben érdekes, a már hónapok óta kapható i5 / i7 processzorok új típusú foglalatot használó, nagyobb hőkeretből gazdálkodó variánsai. Ezekért a központi egységekért egy másik modern platformról nem érdemes átállni az X299 lapkakészletes alaplapokra, csak azért készültek, hogy 242-599 dolláros árszegmensű processzorok is legyenek az alaplapokhoz, így minden bizonnyal jobban fogynak majd.

Jó néhány processzor lesz az Intel X299-es lapkakészletekhez Forrás: Intel

Az igazi érdekességet a vadiúj Intel Core i9 termékcsalád jelenti,

modelltől függően ezek 10 - 18 processzormagot kínálnak.

Természetesen mind támogatják a Hyper-Threading technológiát, azaz mindegyik esetében kétszer annyi magot lát majd az operációs rendszer, mint amennyi fizikailag található bennük. Sajnos az Intel csak a 999 dolláros, tízmagos esetében árulta el a részletes specifikációkat, a többi esetében egyelőre a magszám, és az ajánlott fogyasztói ár sem ismert.

Az Intel szerint az új alaplapok és processzorok a következő hetekben kerülnek majd piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!