Használat közben tölti az egeret a Corsair egérpadja

corsair zeus egér egérpad wireless qi vezeték nélküli töltés gamer játékos
Folyamatosan tölti az egérpad a Corsair Zeus vezeték nélküli gamer egeret
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak koncepció a Zeus, de legalább a praktikus fajtából.
Vágólapra másolva!

Tipikus otthoni és irodai felhasználásra tökéletesek a vezeték nélküli egerek, azonban a játékosok továbbra is inkább a zsinóros termékeket preferálják, aminek két fő oka van. A vezeték nélküli egerek esetében hosszabb ideig tarthat a mozgások és a kattintások számítógép általi értelmezése, az input lag a kompetitív gamer egyik nagy ellensége. Emellett a játékosok mániákusan rettegnek attól, hogy a legrosszabb pillanatban merül majd le az egérben lévő elem vagy akku, ami még az input lag gondolatánál is nagyobb stresszt okoz számukra.

Folyamatosan tölti az egérpad a Corsair Zeus vezeték nélküli gamer egeret Forrás: PC Gamer

A Corsair most a Computexen bemutatta az egyelőre koncepciófázisban lévő Zeus egér + egérpad kombót, ami megoldaná a második fent említett problémát.

A PC Gamer beszámolója szerint a pad nem csak az egér precíz használatához megfelelő felületet kínál, de egyben Wireless Qi töltőként is funkcionál, így használat közben folyamatosan képes tölteni az egér beépített akkuját.

A töltési funkció miatt az egérpadot jelenleg két USB kábellel kell rákötni a PC-re, viszont legalább az egér mellett bármilyen Wireless Qi-t támogató eszközt (például okostelefont, vezeték nélküli fülhallgatót) képes tölteni.

Egyelőre nem világos, hogy a Corsair Zeus mikor és mennyiért kerülhet majd piacra, már amenniyben a jelenlegi formájában egyáltalán elérhetővé válik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!