Formális eSport egyetemi képzés indul Angliában

csgo cologne esport jatek
Bárki számára adott a lehetőség
Vágólapra másolva!
Lövöldözés és kattintgatás helyett az eSport üzleti felét oktatják majd a hallgatóknak.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések alapján idén már közel 700 millió dolláros üzlet lesz az eSport, így magától értetődőnek tűnik, hogy egyetemi szinten is foglalkozni kellene a különböző aspektusainak oktatásával. A Staffordshire Egyetem az első között próbálkozik meg releváns kurzus indításával, de a jövő szeptemberben induló eSport alapképzése (via Engadget) a tini gamerek álmaival ellentétben nem három évnyi tömény LAN-partizás lesz.

Idén várhatóan 700 millió dollár körüli üzletté válik az eSport Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A képzés leírása alapján gyakorlatilag rendezvényszervező képzésről van szó. Az első évben a diákok az eSport kultúrájával ismerkedhetnek meg, kikupálják őket az online streamelés technikai részleteiről, továbbá a rendezvények marketingjének alapjairól.

A második évben már a nagyobb, műsorvezetős rendezvények lebonyolításáról tanulnak majd a hallgatók, a technikai részletektől a castingoláson át a sajtós tevékenységekig sok mindenről szó lesz.

A harmadik évben megszerezhető tudás birtokában a tanulók elméletileg képesek lesznek az elejétől a végéig önállóan megszervezni egy gigantikus, professzionális eSport-eseményt, plusz a saját eSport-cég indításához szükséges jogi ismereteket is elsajátítják majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!