Itt a világ legegyszerűbb távirányítója

synt flipp zene távirányító
Divatos és egyszerű SYNT Flipp
Vágólapra másolva!
Kifejezetten a zenelejátszás vezérlésére találták ki a Flippet.
Vágólapra másolva!

Őszintén: a távirányítók 99 százaléka egyszerűen förtelmes. Még a legegyszerűbb Hi-Fi rendszerekhez készült modellek is indokolatlanul sok gombot tartalmaznak, a tévékhez és set-top boxokhoz szánt modellek pedig nagyjából úgy néznek ki, mintha a tervezőik a 60-as évekbeli NASA irányítóközpontban lévő konzolokat próbálták volna utánozni.

Divatos és egyszerű SYNT Flipp Forrás: SYNT

A dán SYNT most részlegesen megoldaná a problémát. A Kickstarterre a héten felkerült, korong alakú Flipp távirányítója az összes Sonos és Spotify Connect hangrendszerrel kompatibilis, kifejezetten a zenelejátszás vezérlésére találták ki. A használata szuper egyszerű: a fehér fedelet tekergetve a hangerő állítható, a fekete részével ugrálni lehet a számok és lejátszási listák között, míg a két korongot összenyomva elindítható és szüneteltethető a lejátszás.

A termékhez tartozik egy bázisállomás is, ez köti össze a távirányítót és a hangrendszert. A távirányítóban gombelem található, a gyártó szerint olyan 2 évente kell cserélni.

A SYNT Flipp kickstarteres támogatói akár 529 koronáért – 22 ezer forintért – is lefoglalhatnak maguknak egy szettet, a termék normál ajánlott fogyasztói ára 659 korona, azaz olyan 27 ezer forint lesz.

A támogatók várhatóan novemberben kapják meg a Flippjüket, a bolti forgalmazása pedig jövő februárban kezdődhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!