Milliókat kérnek az Apple vintage cipőjéért

apple cipő heritage auction
Kiváló állapotban van a cipő, ráadásul prototípus, a fogyasztói piacon nem is volt kapható
Vágólapra másolva!
Különösen ritka modellről van szó, ráadásul kiváló állapotban van.
Vágólapra másolva!

Számos iparban megszokott jelenség az ajándéktárgyak árusítása, komoly pénzt van a műanyag Eiffel-tornyokban, a rockbandás pólókban, vagy éppen a Luke Skywalker akciófigurákban. Az elektronikai cégekre nem jellemző az efféle portékák árusítása, inkább csak cégen belüli használatra készíttetik, vagy a sajtó munkatársainak szórják ki a holmikat.

Kiváló állapotban van a cipő, ráadásul a fogyasztói piacon nem is volt kapható Forrás: Heritage Auction

Kevéssé ismert, de a 80-as évek közepétől a 90-es évek elejéig az Apple rengeteg a saját logójával kiegészített holmit árult. Ruházati cikkeket, irodai felszereléseket, pénztárcákat, táskákat, esernyőket, órákat, poharakat, szörfdeszkát, sőt: akár Honda robogót (!) is lehetett rendelni a vállalattól.

A lényegre térve a Heritage Auctions valódi igazi ereklyét fog elárverezni a következő napokban: egy tökéletes állapotú, kizárólag az Apple saját alkalmazottainak osztogatott, az 1990-es évek elejéről származó cipőt. Ez ugyan a gyűjtő számára nem lesz fontos, de férfi modell, 43-as méretű.

Természetesen nem lesz olcsó a cipő, a Heritage Auctions 15 ezer dolláros minimálárról kezdi az árverést, azaz

legalább 4,1 millió forintot kér a ritkaságért.

Ettől függetlenül a cég spekulációja alapján a cipő akár 30 ezer dollárt is megérhet majd egy vastag pénztárcájú gyűjtőnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!