Nukleáris csapást mért a volt munkáltatójára egy rendszergazda

szerver data center internet archívum
TO GO WITH AFP STORY BY LOPEZ ESCURE AND VALENTIN BONTEMPS An employee of Equinix data center checks servers on July 21, 2014 in Pantin, a suburb north of Paris in the Seine-Saint-Denis department. Data centers have been flourishing in the working class suburbs of Seine-Saint-Denis, which has become the hub of digital storage in France over a few years. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
A tárhelyszolgáltató exmunkatársa gondolt egyet, és törölte az ügyfelek adatait.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a hackerektől kell félniük a vállalkozásoknak, a revansra vágyó, elbocsájtott alkalmazottak is komoly fenyegetést jelenthetnek. A holland Verelox tárhelyszolgáltató ezt csütörtökön a saját bőrén tapasztalta meg, ugyanis az egyik elbocsájtott rendszergazdája letörölte az ügyféladatbázisát, továbbá az ügyfelek által bérelt szervereken található adatok nagyját.

Forrás: AFP/Martin Bureau

A vállalat tájékoztatása szerint biztosan nem tudják majd teljes mértékben visszaállítani az ügyfelek letörölt állományait. Az elkövetkező napokban derül ki, hogy mekkora kár érte az egyes ügyfeleit.

Az „incidens" háttere egyelőre nem tisztázott, azonban a céget ért támadás mindenképp bűncselekmény, az adminisztrátor ellen garantáltan bűnvádi eljárás indul majd. A Vereloxnak négy országban vannak szerverközpontjai, egyelőre nem világos, hogy az elkövető egyesült államokbeli, francia, holland, vagy éppen kanadai volt-e.

Még kiderül, hogy a vállalat túléli-e az üzleti szempontból nukleáris csapásnak tekinthető támadást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!