Gyorsabbá vált a Firefox

mozilla firefox
A man walks past a poster of Mozilla Firefox on February 27, 2013 at the Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, in Barcelona. The European Union warned member states on February 26 to free up the airwaves for new, super-fast fourth generation mobile networks and threatened legal action against those that deliberately block the process. AFP PHOTO/JOSEP LAGO / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Mostantól több folyamatban történik a weblapok feldolgozása.
Vágólapra másolva!

Az előzetes terveknek megfelelően kedd este elérhetővé vált a Mozilla Firefox legújabb főverziója. Az 54-es változatra frissítők első blikkre nem fognak semmilyen különösen érdekes újítást felfedezni, azonban ha számos fület megnyitva böngésznek, akkor jelentősen jobb teljesítményt tapasztalhatnak.

Forrás: AFP/Josep Lago

Ennek oka, hogy a Firefox 54-ben a weblapok megjelenítésével foglalkozó komponens az eddigi egy helyett immáron négy, egymással párhuzamosan futó folyamatban dolgozhat. A Chrome például minden egyes fület külön folyamatban futtat, azonban a Mozilla szerint ez a megoldás túlságosan erőforrásigényes, az egekbe repíti a memóriahasználatot.

A Firefox 54 további említésre méltó újításai vagy a motorháztető alatt bújnak meg, vagy csak a webfejlesztők számára érdekesek, utóbbiak itt olvashatnak az őket érintő újdonságokról. A böngésző természetesen számos sérülékenységtől is megszabadult.

A Firefoxot futtatók a Főmenü → „?" ikon → A Firefox névjegye menüben ellenőrizhetik, hogy települt-e már a rendszerükre a friss kiadás. A böngésző telepítőkészlete innen tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!