Kanada leszámol a szolgáltatófüggő mobilokkal

sim kártya mobil okostelefon
A mobile phone salesman puts an Ooredoo SIM card into a new handset for a customer at a mobile phone shop in Yangon on August 2, 2014. Qatari telecoms firm Ooredoo began selling low-cost SIM cards in Myanmar on August 2, opening up access to mobile services in one of the world's last virtually untapped phone markets. AFP PHOTO/SOE THAN WIN
Vágólapra másolva!
Decembertől csak kártyafüggetlen telefonok értékesíthetőek az országban.
Vágólapra másolva!

Új okostelefon vásárlásakor a fogyasztók kártyafüggetlen mobilok helyett egyre inkább a mobilszolgáltatóktól vásárolnak, részben mivel így nem kell egy összegben kifizetniük az új okostelefonjuk árát. A megoldás hátulütője, hogy a készülékek kizárólag az adott mobilszolgáltató hálózatára hajlandóak felkapcsolódni, a függetlenítésük pedig csak egyéni úton-módon lehetséges.

Forrás: AFP/Soe Than Win

Kanadában még idén véget ér a mobilszolgáltatók praktikája, 2017. december 1-től kezdve ugyanis kizárólag szolgáltatófüggetlen telefonok lesznek értékesíthetőek az országban. Ezen túlmenően az ügyfelek külön kérése esetén a december előtt megvásárolt telefonokat ingyen függetleníteniük kell majd a szolgáltatóknak.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az ügyfelekre ne vonatkoznának a határozott idejű szerződéseik feltételei, például a szerződés idő előtti felbontása esetén fizetendő díj. Ettől függetlenül a kártyafüggetlen mobilok árusításának kikényszerítése mindenképp üdvözlendő lépés, eggyel kevesebb probléma miatt kell majd aggódniuk a fogyasztóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!