Visszahajlítható kijelzőjű notebookot készítene a Lenovo

lenovo koncepció
A Lenovo visszahajlítható kijelzőjű koncepció laptopja
Vágólapra másolva!
Nem teljesen világos, hogy ez miért is lenne jó a fogyasztók számára.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb számítástechnikai innovációkat mindenki a multicégektől várja, hiszen az új technológiák kifejlesztéséhez rengeteg tőke szükséges, plusz egy-egy bedőlt projekt ritkán képes csődbe vinni a mamutcégeket, képesek vállalni az innovációval együtt járó kockázatot. Ehhez képest relatíve kevés igazán komoly újdonságot látunk a nagy gyártóktól, a merész koncepcióik pedig jórészt csak papíron léteznek.

A Lenovo visszahajlítható kijelzőjű koncepció laptopja Forrás: Lenovo

A The Verge beszámolója alapján a Lenovo kedden tartott egy sajtótájékoztatót New Yorkban, amelyen a távolabbi jövőre vonatkozó terveit ismertette a sajtó képviselőivel. A rendezvény legérdekesebb terméke a fentebb látható laptop volt, a teljesen papíron létező kütyü kijelzője visszahajlítható a billentyűzetre.

Sajnos a Lenovo nem közölte, hogy a koncepció milyen módon könnyítené meg a felhasználók életét. Egy klasszikus laptophoz képest a formaterv látszólag sem közvetlen, sem közvetett módon sem képes semmit hozzáadni a notebookhoz, sőt: a kialakítás tartóssági és használhatósági kérdéseket is felvet.

Az egyetlen pláne az egészben, hogy furán néz ki a laptop.

Ettől bizony szomorúak lettünk. Nem ez az első alkalom, hogy egy PC-gyártó multicég a jövőjének vázolása közben nem csak hogy jelenleg megvalósíthatatlan, de általánosságban véve értelmetlen koncepciókkal próbálja lenyűgözni a közönséget.

Csak kontrasztként: a fenti tweetben egy 22 éves IBM ThinkPad laptop látható, a fedlap felnyitásakor kinyíló billenytűzettel. Még mindig futurisztikusnak, érdekesnek, és legfőképp hasznosnak tűnik az elképzelés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!