Felér egy mélyütéssel a 7 hüvelykes netbook ára

gpd pocket 7 netbook umpc
Kicsi és erős, de meglehetősen drága a GPD Pocket 7
Vágólapra másolva!
Egész komoly hardver került a GPD mini notebookjába.
Vágólapra másolva!

Az évtized elejére nagyjából lecsengett a netbookos őrület, ami nem meglepő annak fényében, hogy sokan elsősorban a kedvező áruk miatt vásárolták az apró laptopokat. A hongkongi GPD szerint ettől függetlenül egyes fogyasztók részéről továbbra is komoly igény mutatkozik a netbookokra, amit alátámasztani látszik, hogy legújabb termékére a vállalat 3,47 millió dollárt kalapozott össze az Indiegogón.

Kicsi és erős, de meglehetősen drága a GPD Pocket 7 Forrás: GPD

A napokban piacra kerülő GPD Pocket 7 megtervezésekor az alacsony ár helyett a teljesítményt és a praktikusságot tartották szem előtt a mérnökök.

A netbookba 7 hüvelykes és 1920×1200 pixeles IPS érintőkijelző került, a processzora az aránylag erős Intel Atom x7-Z8750, amely mellé ráadásul 8 GB memóriát sikerült társítani. A beépített háttértára 128 GB kapacitású, eMMC típusú. A gyártó szerint a 7000 milliamperes akkuja akár egy egész munkanapot is kibírhat egy töltéssel.

A GPD Pocket 7 gyárilag előtelepített Windows 10 Home rendszerrel érkezik, de persze Linux is telepíthető a netbookra, az egyik sajtófotóján Ubuntu fut rajta. A Bluetooth 4.1 és Wi-Fi ac vezérlőket is tartalmazó eszköz 180 × 106 × 18,5 mm méretű, 480 gramm súlyú.

Mint említettük, az eszköz ára felér egy mélyütéssel:

599 dollárt, azaz adók és egyebek nélkül olyan 166 ezer forintot kér érte a GPD.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!