Windows 10-hez köthető forráskódok szivárogtak ki

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
A jelek szerint inkább bosszantó, mintsem botrányos a helyzet.
Vágólapra másolva!

A hétvégén robbant a hír, miszerint többek közt a Windows fejlesztői kiadásait archiválni próbáló Beta Archive webhely meghívásos alapon elérhető FTP-szerverén a Windows rengeteg privát fejlesztői kiadása mellett napokig a Windows 10 forráskódjának egy része is elérhető volt.

Forrás: Microsoft

A The Register cikkének megjelenése után egyetlen mappát töröltek a Beta Archive üzemeltetői, az 1,2 gigabájtos könyvtár többek közt a Windows egyes driveres komponenseinek forráskódját tartalmazta. Az adatok nem top secret kategóriásak, az elsősorban meghajtószoftverek fejlesztéséhez használt kódokat a Shared Source Initiative keretében a Microsoft már régóta licenceli többek közt hardveres gyártópartnereknek, nagyvállalatoknak, kormányzati szerveknek.

A Beta Archive szerverén tényleg rengeteg csemege található, azonban mint kiderült, valójában relatíve kevés olyan adat van rajta, amely ne lenne rövidebb-hosszabb ideje egyéb forrásokból is elérhető.

A webhely kincsesládája inkább csak bosszantó lehet a Microsoft számára, de gyakorlati problémát várhatóan sem a vállalatnak, sem pedig a Windows rendszerű számítógépet használóknak sem fog okozni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!