Leáraztatná India a Windows 10-et

windows10
Nincs menekvés
Vágólapra másolva!
Az ötlet szerint egy napig a normál ár negyedéért licencelhetnék az állampolgárok.
Vágólapra másolva!

Az elavult Windowsok használata biztonsági kockázatot jelent, éppen ezért is érdemes rendszeres időközönként frissíteni a legújabb verziókra. Ugyan a Windows 10-et annak idején egy éven át az összes Windows 7 / 8.1 rendszerű PC-t használónak ingyen biztosította a Microsoft, azonban még így sem sikerült elérnie, hogy a Windowsos gépek java átálljon a modern rendszerre.

Hiába az agresszív frissítőprogram, a Windows 7-et használók java ingyen sem állt át a Windows 10-re Forrás: YouTube

A StatCounter globális adatai alapján idén májusban a Windowsos számítógépek közel 36,8 százalékán futott Windows 10, míg 46,4 százalékuk Windows 7-es, 9,4 százalékuk pedig Windows 8.1-es volt.

A Reuters beszámolója alapján az elmúlt időszak felbukkant, windowsos sebezhetőségeket kihasznált zsarolóprogramos támadások miatt India kiberbiztonsági koordinátora szeretné rávenni a Microsoftot, hogy egyetlen napra durván árazza le az országban a Windows 10-et, a normál ár körülbelül negyedére. Ez lehetővé tenné az árérzékeny indiai vásárlók jókora táborának, hogy átálljanak a minden eddiginél biztonságosabb Windowsra.

Gulshan Rai már tárgyalt erről a Microsoft helyi kirendeltségének képviselőivel, akik állítása szerint elvben támogatják a felvetését, azonban még nem világos, hogy ténylegesen megvalósul-e az akció. A körülményeket figyelembe véve az ötletről valószínűleg a redmondi cég legfelsőbb vezetői fognak dönteni, elvégre precedensteremtő kezdeményezésről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!