Több ezer fős elbocsátásra készül a Microsoft?

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Satya Nadella, a cég vezetője
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hírek szerint újabb nagy átszervezés van készülőben a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Az évtized második felében már egy kisvárosra elég munkavállalót bocsátott el a Microsoft. Az eddigi abszolút legnagyobb tömeges leépítés 2015-ben történt, nagyrészt a Nokiától megvásárolt mobilos üzletág kikukázásának köszönhetően 7800 fő veszítette el a munkáját. A tavalyi évben sem úszták meg idegeskedés nélkül a dolgozók, akkoriban 2850 főnek köszönte meg a munkáját a vállalat.

Satya Nadella, a Microsoft ügyvezető igazgatója Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A TechCrunch most bennfentes információkkal rendelkező informátorra hivatkozva azt írja, hogy idén is lesz gigaméretű leépítés a vállalatnál, amelynek köszönhetően az elkövetkezendő hónapokban globálisan több ezer fő veszítheti el az állását.

A leépítést még ezen a héten bejelentheti a Microsoft.

A mostani elbocsátás hátterében elméletileg egy átszervezés áll: a vállalat össze kívánja vonni a nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletágát egy vagy több kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó részlegével. Elsősorban az értékesítéssel foglalkozók székei vannak veszélyben.

Nem csak a TechCrunch hallott már az újabb leépítésről, többek közt a Bloomberg forrásai is megerősítették a tervet. Az átszervezést állítólag a felhő alapú szolgáltatások nyújtása felé való eltolódás kényszerítette ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!