Óriási akku és dupla kamera az Asus megfizethető mobiljában

asus zenfone 4 max okostelefon android
Asus Zenfone 4 Max
Vágólapra másolva!
Az egyik hátlapi kamera normál, a másik széles látószögű lencsét kapott.
Vágólapra másolva!

Kedd délután az Asus bejelentette a legújabb alsó-középkategóriás okostelefonját. A Zenfone 4 Max elsőként Oroszországban kerül majd piacra, a kártyafüggetlen kezdőára 13 900 rubel, azaz durván 64 ezer forint lesz.

Asus Zenfone 4 Max Forrás: Asus

A telefonnak két nagy érdekessége van: a dupla hátlapi kamera, továbbá az óriási akku.

A dupla kamerarendszerrel kezdve nem kell komplex csodára számítani, a két 13 megapixeles szenzor közt csak annyi különbség van, hogy az egyik normál látószögű optikát kapott, míg a másikra átváltva 120 fokos, széles látószögű fotókat készíthetnek a mobilozók. Az előlapi kamera 8 megapixeles, 140 fokos látószögű lencsével.

Az Asus Zenfone 4 Max másik érdekessége az 5000 milliamperes akku, amely LTE-hálózatra csatlakozott módban állítólag 46 napnyi készenléti időt biztosít. Az egész napos normál telefonhasználatot minden további nélkül támogatni képes telep nulláról való teljes feltöltéséhez 4 óra szükséges, ám a gyártó szerint 15 percnyi töltés már 3 órányi telefonálást tesz lehetővé.

Asus ZenFone 4 Max Forrás: Asus

Zavaró szokásához híven az Asus számos hardveres változatot készít a mobilból. Az olcsóbb modellekbe 2 GB memória és négymagos processzorú Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészlet került, míg drágábbakban 4 GB RAM és nyolcmagos CPU-val ellátott Snapdragon 430 dolgozik.

A telefon beépített háttértára modelltől függően 16 / 32 / 64 GB lehet, de persze microSD-vel bővíthető, méghozzá úgy, hogy a készülék kettes számú SIM-foglalata szabadon használható marad. Egyre nagyobb divat a dupla SIM-es telefonoknál, hogy a SIM 2 bővítőhely egyben a microSD-foglalat is, így a vásárlóknak választaniuk kell a másodlagos SIM és a memóriakártya között.

Az ASUS ZenFone 4 Max további érdekesebb tulajdonságai közül kiemelendő az előlapi ujjlenyomat-olvasó, az 5,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS érintőkijelző, továbbá az Android 7.0 operációs rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!