Még Snoop Dogg is kénytelen volt warezolni Jay-Z új albumát

Hilarity for Charity's 5th Annual Los Angeles Variety Show: Seth Rogen's Halloween GettyImageRank3 Arts Culture and Entertainment
LOS ANGELES, CA - OCTOBER 15: Recording artist Snoop Dogg performs onstage Hilarity for Charity's 5th Annual Los Angeles Variety Show: Seth Rogen's Halloween at Hollywood Palladium on October 15, 2016 in Los Angeles, California. Randy Shropshire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az első héten kizárólag a Tidal zenestreamelőn volt hallgatható a 4:44.
Vágólapra másolva!

A rapzenét kedvelők minden bizonnyal jól tudják, hogy a műfaj egyik pápájának titulálható Jay-Z (kevésbé ismert nevén Shawn Corey Carter) 2017. június 30-án kiadta a legújabb albumát. Egyetlen probléma volt vele: egy hétig exkluzívan a Tidal zenestreamelő szolgáltatásban volt meghallgató, ráadásul csak az album megjelenéséig előfizetett ügyfelek, vagy a Sprint mobilszolgáltatónál új szerződést kötők érhették el. Ennek az a háttere, a Tidal 66 százalékban Jay-Z, 33 százalékban pedig a Sprint tulajdonában van.

A jelek szerint ez nem csak az átlagos fanoknak okozott problémát, Snoop Dogg szintén tűkön ülve várta az albumot, de nem találta meg az iTunes-on.

magyarázta a legendás rapper.

Nem ő volt az egyetlen, aki kénytelen volt warezolni az albumot: a kalózkodási statisztikák készítésével foglalkozó MUSO szerint a kiadása utáni első 72 órában közel 1 millióan szerezték be illegálisan a 4:44-et.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!