Feltámadt a Google Glass

google glass enterprise edition okosszemüveg
Akcióban az új Google Glass Enterprise Edition
Vágólapra másolva!
Kizárólag a vállalati ügyfeleket célozza vele a Google.
Vágólapra másolva!

Kedd délután mindenki nagy meglepetésére a Google bejelentette, hogy elkészült a Google Glass okosszemüvegének első végleges változata, a nagyvállalatoknak szánt Enterprise Edition. A termék ezzel párhuzamosan elérhetővé is vált az érdeklődők számára, ám sejthetően a fogyasztói piacon közel lehetetlennek bizonyulhat majd beszerezni. A Google teljesen letett arról, hogy egyszerű fogyasztóknak értékesítse a szemüveget.

Akcióban az új Google Glass Enterprise Edition Forrás: AGCO

Ugyan az elmúlt olyan két évben szinte semmit sem lehetett hallani a termékről, azonban ez egyáltalán nem az elkaszálása miatt történt. Valójában folyamatosan tesztelés alatt állt az érdeklődő vállalatoknál, és életképesnek is bizonyult, ennek bemutatása érdekében készült a lenti videó.

A Google egyik komoly ügyfele a Boeing, a repülőgépekbe szánt kábeleket összeszerelő csapatai már jó ideje Glasszal dolgoznak. A szemüveg csodát tett a produktivitásukkal: sokkal gyorsabban áttekinthetik a kötési rajzokat, kevésbé fáradnak el a szemeik munka közben, ha pedig valami problémájuk van, akkor a segítségkéréskor képesek élő videón közvetíteni a látóterük egy részét. Ezen felül fotókat és videókat is készíthetnek jövőbeli referenciaként.

A most elérhetővé vált Google Glass Enterprise Edition szemüveg hardveresen is különbözik a fogyasztói piacon 2013-ban debütált Explorer Edition prototípustól, a kisebb tweakelések mellett gyorsabb processzort, jobb kamerát, és megbízhatóbb Wi-Fi chipet kapott. További újdonság, hogy bepattinthatóvá vált a munkavédelmi szemüvegekbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!