Érintőkijelző került a Meizu mobiljainak hátlapjára

meizu pro 7 plus
Meizu Pro 7 Plus
Vágólapra másolva!
Szelfikészítéskor is hasznos a 2 hüvelykes megjelenítő.
Vágólapra másolva!

A kínai Meizu bejelentette a legújabb felső kategóriás okostelefonjait. A Meizu Pro 7 és Pro 7 Plus mobilok legnagyobb érdekessége, hogy található a hátlapjukon egy 2 hüvelykes AMOLED érintőkijelző, amelyen például időjárási információk, a zenelejátszó kezelőszervei, vagy éppen értesítések jelenhetnek meg. Szintén hasznos, hogy a hátlapi kamerás szelfizéskor látható rajta a fényképező képe, így egyszerűbb használható fotókat készíteni.

Meizu Pro 7 Plus Forrás: Meizu

A Meizu Pro 7 és a Meizu Pro 7 Plus mobilok közt négy fő különbség van: a kijelzőben, a lapkakészletben, a memória mennyiségében, továbbá az akku kapacitásában térnek el.

A kisebbik Meizu Pro 7 modellbe 5,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles AMOLED kijelző került, variánstól függően nyolcmagos vagy tízmagos processzorú MediaTek lapkakészlet dolgozik benne, a rendszermemóriája 4 GB, az akkuja pedig 3000 milliamperes.

Ezzel szemben a Meizu Pro 7 Plus telefonban 5,7 hüvelykes és 2560×1440 pixeles AMOLED megjelenítő található, a lapkakészlete tízmagos processzorú MediaTek, a memóriája 6 GB, az akkuja 3500 mAh-es.

Meizu Pro 7 Plus Forrás: Meizu

A közös tulajdonságokra rátérve a telefonok 64 / 128 GB beépített háttértárral lesznek elérhetőek, sajnos a kapacitás nem bővíthető microSD-vel. Az előlapi kamerájuk 16 megapixeles, míg a hátlapi dupla kamerarendszerük gerincét 12 megapixeles szenzorok alkotják.

Az egyik színes, a másik pedig szürkeskálás, állítólag rossz fényviszonyok mellett is jó képek készíthetőek a szisztémával.

Természetesen található a készülékekben ujjlenyomat-olvasó és NFC, támogatják a 4G/LTE technológiát, plusz a tízmagos processzorú modelleknek ac-szabványú a WiFijük.

A módosított Android 7.0 rendszerű telefonok augusztusban kerülnek majd kereskedelmi forgalomba, várható árakról egyelőre nem beszéltek a Meizu illetékesei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!