Mobilon már kipróbálható a Chrome reklámblokkolója

angry on my hard work Beautiful Using Laptop Bad News Wireless Technology Computer Using Computer Portrait One Woman Only Young Women Women Females Domestic Life Screaming Banging Your Head Against a Wall E-Mail Color Image 20-29 Years Adult Terrified Fur
side view of freelancer woman working from home, feeling angry on her hard work, negative attitude,
Vágólapra másolva!
Nem az összes hirdetést, csak a zavaróakat próbálja blokkolni a rendszer.
Vágólapra másolva!

Június elején a Google komoly megütközést keltve bejelentette, hogy valamikor a nem túlságosan távoli jövőben beépített reklámblokkoló kerül a Chrome böngészőbe. Ez elég hihetetlen lépésnek tűnik egy nagyrészt reklámok kiszolgálásából élő cégtől, azonban valójában pont a saját érdekeit próbálja védeni a Google: nem az összes reklámot kívánja blokkolni a böngészőjében, csak a kifejezetten zavaróakat.

Androidon már tesztelhető a Google Chrome Canary és Dev előzetes változataiban a reklámblokkoló Forrás: Origo

Nagyon egyszerű a logika: a reklámblokkolók használata elsősorban azért terjed futótűzként, mert a netezőknek elegük van a zavaró hirdetésekből. A Google technikai eszközzel most elejét venné a bosszantó hirdetések megjelenítésének, így a netezőknek már nem lenne többé fontos, hogy minden egyes reklámot letiltó bővítményt telepítsenek a böngészőikbe.

A Google célját nem a reklámok blokkolása, hanem a reklámpiac kitisztítása jelenti.

A héten tesztelhetővé vált a vállalat reklámblokkolója: a Chrome androidos verziójának Dev és Canary előzetes változataiban már megtalálható, ráadásul alapértelmezetten aktivált állapotú. A hatásfoka egyelőre nem tisztázott.

A reklámblokkoló legkorábban az év idei év vége tájékán landolhat a Chrome stabil kiadásaiban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!