Rossz hír az új Intel processzorokra váróknak

intel toulouse rd
Többen mennek nyugdíjba és máshová dolgozni
Vágólapra másolva!
Nem lehet majd a meglévő alaplapokban használni a Coffee Lake modelleket.
Vágólapra másolva!

Több évnyi irrelevancia után az AMD idén keményen visszavágott az Intelnek, a mostanra széles körben elérhető Ryzen processzoraival komoly konkurenciát állított az aktuális Core i3 / i5 / i7 modelleknek.

Forrás: AFP/Remy Gabalda

Az Intel lépéskényszerbe került, éppen ezért is kifejezetten érdekesnek ígérkeznek a következő generációs Coffee Lake processzorai. A jelenlegi pletykák alapján a Core i3 modellek várhatóan négymagossá válnak, a Core i5 családban megjelenhetnek a hatmagos processzorok, a Core i7-esre vágyók pedig számos hat- és nyolcmagos CPU közül válogathatnak majd.

Ez elsőre fantasztikus hírnek tűnhet a tavalyi Skylake vagy idei Kaby Lake processzoros számítógépekkel rendelkezőknek, hiszen a Coffee Lake egységek elméletileg nem fognak jelentősen különbözni az előző két generációtól. Az ilyen jellegű generációváltások esetében az a megszokott, hogy az új processzorok egy BIOS-frissítés után betehetőek a régebbi alaplapokba, így a megfelelő alaplapokkal rendelkező felhasználók költséghatékonyan érhetnek el jelentős teljesítménybeli előrelépést.

Nem lesznek kompatibilisek a meglévő Intel 100/200 Series lapkakészletű alaplapokkal a következő generációs Intel Coffee Lake processzorok Forrás: Tom's Hadrware

Most nagyon úgy tűnik, hogy nem ez lesz a helyzet: az AsRock felhasználói érdeklődésre a Twitteren megerősítette, hogy a Coffee Lake processzorokhoz új alaplapok kellenek, nem lehet majd betenni azokat a Skylake vagy Kaby Lake processzorokhoz készült modellekbe. Számos oka lehet a kellemetlen fejleménynek, egyelőre nem tudni, hogy miért alakult ez így.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!