Új torrentkliens a Vuze eredeti fejlesztőitől

biglybt torrentkliens vuze azureus
BiglyBT
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak a kérdéses kliens kitisztított változata a BiglyBT.
Vágólapra másolva!

A windowsos számítógépeken már nagyjából egy évtizede az uTorrent a de-facto standard torrentkliens, ám 2003-ban elérhetővé vált Vuze (eredetileg Azureus) is évekig nagy népszerűségnek örvendett. Háttérbe szorulása ellenére a mai napig támogatott, bár aránylag ritkán frissül.

BiglyBT Forrás: BiglyBT

A Vuze 2006-ban alakult át hobbiprojektből vállalkozássá, a fejlesztők ekkoriban alapították meg a klienshez a Vuze Inc. nevű céget, amelyet 2010-ben végül eladtak a digitális marketinggel foglalkozó Spigotnak.

Nagy meglepetésre a Vuze néhány eredeti fejlesztője most egy újabb torrentklienssel tért vissza.

Az érdekesen elnevezett BiglyBT (via TorrentFreak) nem teljesen új fejlesztésű szoftver: a nyílt forráskódú Vuze kódbázisára épül, azonban a fejlesztők kigyomlálták belőle az összes nem az alapvető funkcionalitásához kapcsolódó szolgáltatást. Ilyen például a reklámok megjelenítése, a játékpromóciók mutatása, vagy éppen a DVD-írás.

A régi-új fejlesztők ezúttal szeretnék távol tartani mindenféle üzleti tevékenységtől a torrentklienst, az ígéretük szerint soha nem kerülnek bele hirdetések, nem lesz ajánlott program a telepítőjében. A felhasználók anyagi támogatásra ettől függetlenül számítanak, BitCoinban és a PayPalen keresztül is fogadnak adományokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!