Módosítatlan Androidra váltanak a Lenovo mobiljai

Lenovo Vibe K5
Az új Lenovo telefonok olcsók, de mégis korrekt kialakításúak
Vágólapra másolva!
Befejezi a Vibe UI kezelőfelületének fejlesztését a gyártó.
Vágólapra másolva!

Szinte mindegyik közismert mobilgyártó testre szabja a mobiljain futó Androidot, ezzel kívánják megkülönböztetni a termékeiket, ha már a hardverrel nem sikerül. Sajnos nem mindegyik cégnek sikerült remek munkát végeznie, a sok esetben szubjektív esztétikai és kezelési szempontok mellett időnként objektíven teljesítménybeli problémákat okoznak az egyedi fejlesztésű szoftvereik.

Forrás: Lenovo

Az egyedi kezelőfelületek további két nagy hátránnyal rendelkeznek: egyrészt jelentős mennyiségű pénzbe és időbe kerül fejlesztésük, másrészt pedig minimum lelassítják a szoftverfrissítések kiadását a meglévő mobilokra, már ha nem tesznek teljesen keresztbe a frissebb Android elérhetővé tételének.

A Lenovo bejelentette, hogy a leányvállalataként működő Motorolához hasonlóan a jövőben szinte teljesen „gyári" Androiddal kínálja majd a telefonjait, hosszas mérlegelés után a meglévő Vibe UI kezelőfelületének kidobása mellett döntött.

A cég csak a Dolby Atmos és TheaterMax hangzásjavító algoritmusokat dobja majd be extraként a szoftverükbe, de ezek miatt vélhetően senki sem fog panaszkodni.

A Lenovo legelső gyári Androiddal (egész pontosan a 7.1.1-es verzióval) piacra kerülő készüléke a K8 Note lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!