Ingyen Apple Watchot kaphatnának egy biztosító ügyfelei

Okos eszközök futáshoz
NEW YORK, NY - OCTOBER 28: A customer tries out an Apple Watch Nike+ at an Apple Store in the SoHo neighborhood of Manhattan, October 28, 2016 in New York City. Friday marks the release of the Apple Watch Nike+, a sports-focused smartwatch with a retail price starting at $369. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kiváló mézesmadzagnak tűnik az Aetna elképzelése.
Vágólapra másolva!

Az Apple már évek óta dolgozik az egészségügyi iparba való betörésen, bár közvetlenül csak fogyasztói termékek segítségével hódítaná meg a szektort. A vállalat most hatalmas értékű üzlet megkötése előtt állhat, a CNBC forrásai szerint ugyanis az Aetna nevű biztosító abban gondolkodik, hogy olcsón vagy ingyen Apple Watch okosórát biztosíthat mind a 23 millió ügyfelének. Nem kósza gondolatról van szó, már formális tárgyalást folytatott emiatt az Apple, továbbá egyes kórházak képviselőivel.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Az ötlet egyrészt remek módnak tűnik az új ügyfelek szerzésére és a régiek megtartására, másrészt pedig az okosóráknak köszönhetően a cég képes lenne szorosabb egészségügyi megfigyelés alatt tartani a klienseit.

Ez lehetőséget nyújtana a minél eddiginél kifinomultabb biztosítási csomagok készítésére, például a vállalat emelhetné a nyilvánvalóan egészségtelen életmódot folytatók biztosítási díját, továbbá általánosságban véve jobb képet alkothatna az ügyfelek egészségügyi állapotáról. Az okosóra szenzoraiból érkező információk kockázatelemzési szempontból rendkívül hasznosak volnának.

Magyarán az Apple Watch nem is lenne annyira olcsó vagy ingyenes, az Aetna valójában a saját üzleti érdekeit próbálná védeni az okosórák osztogatásával, méghozzá az ügyfelek életében való folyamatosan vájkáláson keresztül.

Egyelőre persze nem biztos, hogy bármi is lesz a projektből, az Aetna állítólagos tervei szerint csak a jövő év elején születhet majd végleges döntés az óraosztogatási ötlet kapcsán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!