Az Apple is saját sorozatokat gyártana

2017.08.16. 18:05

A következő évben 1 milliárd dolláros büdzsét szánhat a célra.

A The Wall Street Journal (via 9to5Mac) beszámolója alapján a Facebook után az Apple is belefogna a saját készítésű sorozatok gyártásába, a jövő év során összesen 1 milliárd dollárból gazdálkodhatnának a leszerződtetett tartalomkészítők. A cég szárnybontogatás gyanánt már próbálkozott saját sorozatok készítésével, ám a Planet of the Apps és a Carpool Karaoke meglehetősen negatív értékeléseket kaptak, ráadásul csak az Apple Music előfizetői számára érhetőek el.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A források szerint az Apple legfeljebb tíz sorozatot kíván gyártatni, és a Trónok harcával versenyre kelni képes szuperprodukcióktól sem zárkóznak el az illetékesek. A sorozatokért már nem az Apple Music csapata lesz a felelős, hanem egy új divízió alakult a filmes tartalomgyártásra a cégnél, amelyet a Sony Pictures két veteránja, a júniusban leigazolt Jamie Erlicht és Zack Van Amburg vezetnek.

Augusztus közepe lévén ketyeg az óra, a divízió vezetői állítólag már Hollywoodban keresgélik a jónak tűnő sorozatötleteket.

Nem tisztázott, hogy a jövőbeli sorozatok milyen formában válhatnak elérhetővé a nagyközönség számára, de már jó ideje pletyka tárgya, hogy az Apple szeretne egy saját internetes tévészolgáltatást indítani, ezen keresztül minden bizonnyal leszállíthatóak lennének a műsorai.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓ

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!